Nedelja 16.10.2016.
05:08
Vestionline, Independent

Naučnici osnovali svemirsku državu: Asgardija će da spasi ljudsku rasu

pixabay.com
I vi možete biti državljanin Asgardije (Foto: Ilustracija)

Oni koji stoje iza projekta Asgardija nadaju se da će stvaranjem nacije učiniti prvi korak u novoj svemirskoj eri. 

Asgardija će prvi satelit poslati u svemir naredne godine, a posle toga nada se "otvorenom pristupu svemiru u komercijalne i naučne svrhe, kao i svim ljudima svih država na svetu". 

Pročitajte još:

Naučnici iza ovog plana osnovali su naciju u Parizu i nazvali je po gradu na nebu kojim vlada Odin u nordijskoj mitologiji. 

Predvodnik nove nacije je Igor Ašurbejli koji je na čelu Međunarodnog istraživačkog centra za aeronautiku u Beču i kancelar Komiteta za kosmologiju u UNESCO. 

Asgardija je nastala u saradnji sa "svetski renomiranim naučnicima, inženjerima, preduzetnicima i pravnim stručnjacima", a njeni osnivači se nadaju da će postati priznata država. 

- Asgardija je nezavisna nacija i budući član Ujedinjenih nacija sa svim što uz to ide.Suština Asgardije je mir u svemiru i sprečavanje da se konflikti sa Zemlje prenose u kosmos. Asgardija je takođe jedinstvena i iz filozofskog aspekta, služi celom čovečanstvu - rekao je dr Ašburbejli.  

Svako ko želi može se prijaviti za državljanstvo. 

- Svaki čovek na svetu može postati građanin Asgardije - stoji na sajtu te države, na kom je i formular za pristupanje u članstvo. 

Novi projekat, između ostalog, ima za cilj da potpuno promeni ideju nacionalne države i stvori novi okvir za delovanje i vlasničke odnose u svemiru.

2024 © - Vesti online