Subota 15.10.2016.
12:32
Vestionline, KK Partizan, Blic

Virus "pokosio" crno-bele, Džikić očekuje da odluče odbrane

csmoradea.ro
Džikić i Partizan traže petu pobedu u ABA ligi

- Poštujemo svakog protivnika, naročito kada u svom sastavu ima više vrlo talentovanih igrača, koji sami mogu da odluče ishod meča. Gosti imaju tzv. punu rotaciju, sa deset igrača, odnosno na svakoj poziciji imaju i startera i definisanog ‘back up’ igrača, nemaju potrebe za improvizacijama kada je formacija u pitanju. Imaju vrlo potentnu spoljnu liniju, kombinaciju atleticizma i dobrih šuterskih sposobnosti. Vrlo je važno da se limitira njihov broj poena u tranziciji, vrlo brzo prelaze u fazu napada i nepropuštaju priliku da upute šut za tri poena ukoliko odbrana nije fokusirana. Očekujemo da se odluče za alternativne odbrane, i za to smo se spremali – zaključio je Džikić.

Krilni centar crno-belih, Stefan Birčević, pred meč protiv Olimpije poručuje:

- Protivnik je ozbiljan, i naš pristup mora da bude u skladu sa time. Imaju dobar tim, igraće bez pritiska i takva situacija uvek mora da se tretira na adekvatan način. Mi znamo da će Pionir biti pun, i da ćemo dati sve od sebe u ovom trenutku – ističe Birčević.

Aleksandar Džikić muku muči sa virusom u timu, zbog kojeg Tanasković ne trenira, a Luković, Robinson i Andrić rade smanjenim intenzitetom. Najgore je prošao Ratkovica koji je morao na infuziju...

2024 © - Vesti online