Subota 15.10.2016.
11:57
Vestionline

Asad: Na zapadu isprani mozgovi, uz Rusiju pobeđujemo

Twitter/linaarabii
Drži se Putina...

- Većini ljudi na Zapadu su dobro oprani mozgovi kada se radi o Siriji, Ukrajini ili Rusiji. Zapadnjaci su uspeli da obrade javno mnjenje. Pranje mozgova je jedan od njihovih instrumenata - rekao je Asad.

On je priznao da je intervencija Rusije suštinski promenila odnos snaga u korist Sirije. On je dodao da je Rusija i pre intervencije pomagala Siriji, šaljući sve što je potrebno.

                      "Putin pobeđuje u Siriji, on živi u svetu sile"

- 2014. godine Rusi su videli da se odnos snaga menja u korist terorista zahvaljujući podršci Zapada i drugih zemalja: Saudijske Arabije, Turske i Katara. Zato su Rusi bili spremni na direktnu intervenciju. I mi smo ih pozvali - rekao je sirijski predsednik.

- Mi imamo poverenja u Rusiju i njenu politiku. Ruska politika je zasnovana na moralu, a ne samo na interesima. Mi znamo da nas oni podržavaju u ime uništenja terorizma, a ne zašto što žele da traže nešto zauzvrat. Dosad oni od nas nisu tražili ništa. Svi ovi faktori su podstakli mene i sirijsku vladu da tražimo pomoć od Rusije - zaključuje Asad, prenose ruski portali.

2024 © - Vesti online