Subota 15.10.2016.
03:00
Srna

"Priznanje Kosova je najsramnija odluka Mila Đukanovića"

youtube.com
Sramotan potez: Andrija Mandić

- Takođe, na unutrašnjem planu Đukanović je uradio sve da oteža život srpskom narodu u Crnoj Gori, brutalno ga diskriminišući, otimajući mu osnovna prava, pokušavajući da ga svede na nivo nacionalne manjine - rekao je Mandić za "Blic".

On je istakao da Crna Gora i Srbija moraju da imaju najbolje odnose na svim poljima, jer su jedni drugima najbliži i spajaju ih najsnažnije veze.

Mandić podseća da su Srbi stvarali Crnu Goru, duboko su utkani u njeno biće i oni moraju biti ravnopravan narod koji će uživati sva prava.

- Shodno toj politici, Đukanović se obračunavao i sa SPC i njenim eparhijama u Crnoj Gori, proterujući sveštenike i pokušavajući da Crkvu koja je stara hiljadu godina i koja je stvorila Crnu Goru, stavi pod kontrolu svojih državnih organa, ne poštujući pravilo da je crkva odvojena od države - rekao je Mandić.

Lider Demokratskog fronta ističe da je pogrešna svaka politika koja nema većinsku podršku građana, a protiv NATO integracija je više od dve trećine stanovnika.

- Takođe, nikad ne smemo zaboraviti da je NATO izvršio brutalnu agresiju na našu zemlju 1999. godine i da se posledice tog sramnog čina, koji je izvršen bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, osećaju i danas - rekao je on.

Demokratski front se, kaže Mandić, zalaže da o ovom pitanju bude raspisan referendum, jer bi pokušaj da se odluka donese u parlamentu otvorio tešku krizu u Crnoj Gori.

2024 © - Vesti online