Petak 14.10.2016.
20:45
Tanjug

Dodik: Sve su to "sabrana dela" Bakira Izetbegovića

Reuters
Stav Bakira Izetbegovića nije bitan: Milorad Dodik

Komentarišući stav Predsedništva SDA da će pružiti podršku Bošnjacima u Republici Srpskoj da podnesu krivičnu prijavu protiv njega zbog navodnog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje, predsednik Srpske je rekao da je poznat pristup bošnjačkih političara da treba da budu proganjani političari iz Republike Srpske.

- To je doprinos sabranim delima Bakira Izetbegovića. Izetbegović je tek lider jedne partije koja je jaka kod muslimana i ništa više, ima svoje probleme koje pokušava da reši i palo mu je na pamet da sve i svašta ganja, potiskuje ili preporučuje da ganjaju Milorada Dodika - rekao je predsednik Srpske, koji je lider SNSD-a.

On je poručio da svako ko misli da treba da ga tuži to i uradi, ali da je drugo pitanje ako se time bavi jedna politička partija.

- Ne čitam saopštenja SDA, ali mislim da mi imamo daleko bolje poruke, da je partija na vlasti SNSD zajedno sa koalicionim partnerima (DNS i SP) odneo maestralnu pobedu  istakao je Dodik, prenele su banjalučki mediji.

On je naveo da su SNSD i koalicioni partneri osvojili načelnička mesta u mnogim opštinama, te ponovio da neće biti ponovljenih izbora u Srebrenici.

- Znam da je za njih bolno da njihova vedeta Ćamil Duraković, koji je mislio da je perjanica politike Bošnjaka na ovim prostorima, izgubi izbore od dobrog momka Mladena Grujičića, anonimnog za opseg onoga što je Duraković gradio za sebe i izgubio izbore, što govori da nije čak uspeo da pređe ni Srebrenicu kao prag u političkom smislu - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je dodao da je prisustvo policije u srebreničkoj opštini, dok se tamo nalazio izborni materijal, bilo isključivo po nalogu tužioca, te da je u tom smislu sve jasno.

Dodik je naveo da je i SNSD razočaran zloupotrebom izbornog procesa u Bijeljini, ali da čeka odluku nadležnih organa.

- Činjenica je da su prvi ljudi SDS-a uzimali lične karte od Roma i glasali za njih, što govori o zloupotrebi procesa - istakao je Dodik.

2022 © - Vesti online