Petak 14.10.2016.
20:26
Jutarnji hr, Vestionline

Bizaran oglas za posao digao Hrvatsku na noge

pixabay.com
Jede vam se?

"Glumi se stalak za hranu na stolu. Leži se dva puta po sat vremena dok gosti skupe hranu, pa se odlazi u bekstejdž dok se pripremi druga postava. Ne morate da budete potpuno goli - intimni delovi mogu biti pokriveni nalepnicama i listićima. Uslov je naravno izuzetno zgodna hostesa", glasi oglas.

- Ovo je odnos prema ženskom telu koji dolazi iz drugih kultura, koji je često pornografski i promoviše odnos prema ženi isključivo kao seksualnom objektu i igrački namenjenoj muškarcima. Lično oštro osuđujem ovakav način tretiranja žena i ne mogu a da se ne zapitam kako to da s jedne strane imamo toliko lažnog morala oko davno stečenih prava žena, a s druge strane je sveprisutno promovisanje žena kao seksualnih objekata. Ovo je pitanje o nama kao društvu u celini i dvostrukom moralu i licemernim standardima, a takođe otvara i mnoga pitanja o tržištu rada u Hrvatskoj - oštro je odgovorila Slavica Bartulović, gradska odbornica i predsednica Gradskog komiteta za ravnopravnost polova.

I izvršna koordinatorka zadruge Domine, koja promoviše ženska prava, Mirjana Kučer, osuđuje ovakav način tretiranja žena u javnosti.

- Nikako ne podržavam eksploataciju ženskog tela ili njegovu upotrebu u bilo kakve komercijalne svrhe, jer je to odnos prema ženi kao prema objektu - rekla je Kučer, napomenuvši da ovakvo oglašavanje poslova "na brzaka" takođe može da ima i sumnjivu pozadinu.

2024 © - Vesti online