Četvrtak 13.10.2016.
21:29
Vestionline, Tanjug

Čanak: Smenio bih Nikolića zbog "majke" Rusije

Tanjug
Krajnje je vreme da Toma bude smenjen: Nenad Čanak

Čanak je u saopštenju naveo da Nikolić četiri i po godine "ne zna, ili neće da zna da bi trebalo da vodi računa i šta govori i gde govori", a da su njegove poruke iz ovonedeljne posete Rusiji protivne i zvaničnoj politici Srbije.

Po oceni Čanka, to sigurno ne doprinosi ni evropskim integracijama, "niti rešavanju problema sa kojima se Srbija suočava", a ni stabilnosti u regionu.

- Nikolićev današnji istup više ne predstavlja njegovo ulagivanje i pridržavanje kaputa rukovodstvu tuđe države, nego pretnju Evropskoj uniji i to iz Ruske Federacije ili kako joj on i u javnosti tepa - "majke Rusije" i to je u duhu njegovih davnašnjih izjava da će Srbija biti rupa na evropskom tepihu - ukazao je Čanak.

On je ocenio da je, kada se tome doda i Nikolićeva izjava da je "NIS primer da ne možemo da pogrešimo kada Rusija i Srbija stvaraju zajedno", potpuno jasno "da on budućnost Srbije vidi u poklanjanju i besprizornom iscrpljivanju domaćih resursa".

- Nigde u Evropi se nafta i gas ne vade za manju rudnu rentu nego što je to slučaj u Srbiji. Ona je tri puta manja nego u Ruskoj Federaciji, a najveću štetu zbog toga trpe građani u Vojvodini, kojima zbog toga pucaju kuće i gaze njive - naveo je predsednik LSV.

2024 © - Vesti online