Četvrtak 13.10.2016.
14:39
Miloš Topalović

Veron "iskulirao" Maradonu

Maradona/Instagram

Huan Sebastijan Veron i Maradona

Rimski stadion Olimpiko bio je domaćin humanitarne utakmice pod nazivom: "Ujedinjeni za mir". Najveće zvezde koje su žarile i palile fudbalskim terenima odazvali su se pozivu za utakmicu koju je obeležio Dijego Armando Maradona, ali ne vrhunskim potezima već incidentom sa Huanom Sebastijanom Veronom.
Za Maradonu će mnogi reći da je najbolji igrač koji je kročio na fudbalski teren. Iako u poznim godinama i dalje ima  poznatu prgavu narav koju nije mogao da kontroliše ni na utakmici humanitarnog karaktera?!

Maradona će uskoro napuniti 56 godina, a poziv na utakmicu, pod pokroviteljstvom pape Franje, velikodušno je prihvatio, ali nije mogao da prođe nezapaženo. Krajem prvog poluvremena, posle manjeg duela, zakačio se sa zemljakom Veronom. Italijanski mediji pišu da ga je Maradona nazvao "kurvinim sinom" i da je želeo "samo da porazgovaraju". Veron se srećom poneo dostojanstveno kako i dolikuje utakmici ovakvog karaktera, pa je samo ignorisao Maradonu.

Manje upućeni ne znaju da Veron i Maradona imaju neraščišćenih računa oko uloge u argentinskom savezu. Maradona je Verona nazvao izdajicom zbog njegovih ambicija na rad u savezu. Veron mu je poručio da ga ne zanima šta Maradona priča.

Što se tiče same utakmice, koja se igrala povodom nedavnog zemljotresa u Italiji sa ciljem prikupljanja pomoći najugroženijima, opravdala je očekivanja. Legendarni Ronaldinjo, Abidal, Veron, Davids i mnogi drugi sa jedne strane protiv Totija, Maradone, Di Natalea, Kafua i ostalih. Slavila je ekipa "belih" predvođena kapitenom Ronaldinjom rezultatom 4:3. Maradona je bio kapiten druge ekipe, iako je traku nudio Totiju rekavši mu da je on domaćin i da je to njegova kuća. "Princ Rima" mu je odgovorio da je on "pravi kapiten".

2024 © - Vesti online