Četvrtak 13.10.2016.
15:48
Vestionline

Zabrinut: Ne uklapamo se ni u Istok ni u Zapad!

Tanjug
Nikolić na otvaranju konzulata Srbije

- Izgleda da je put zahlađenja odnosa mnogo više izgrađen nego što ja mogu da mislim. Srbija je svesna toga, ali mi ne možemo drugačije da živimo, mi sada sebe ne možemo da menjamo, da menjamo ponašanje države koja postoji vekovima, to jednostavno nije moguće - kazao je predsednik Srbije.

On je primetio da se Srbija, kako je rekao, ne uklapa ni u Istok ni u Zapad.

- Mi hoćemo i sa jednima i sa drugima. Ako nas i jedni i drugi tako žele, tu smo, a onaj ko nas ne želi, on će morati da objašnjava šta ima protiv Srbije - poručio je predsednik Srbije koji navodi da mu se čini da je obnovljena hladnoratovska ideologija prema kojoj "moraš da budeš sa mnom, a ako nisi, onda si protiv mene".

- Srbija je izbegla i nikad se neće svrstavati u ovom sukobu koji je evidentan između Evropske unije, s jedne strane, i Ruske federacije, s druge. Srbija želi da sarađuje i sa jednima i sa drugima, ako to neko može da razume pošto je to malo dublja politika od one kojom se Zapad bavi, koji kaže: Pod moje krilo ili ćeš da nestaneš - poručio je Nikolić.

Predsednik Srbije je u sredu u Sankt Peterburgu svečano otvorio Generalni konzulat Srbije, a drugog dana posete on je podsetio da su pripreme za taj događaj trajale tri godine.

2024 © - Vesti online