Četvrtak 13.10.2016.
11:20
Miloš Topalović

Runiju istorijski otkaz

Reuters

Vejn Runi

Slabe partije Vejna Runija, koje prikazuje poslednjih meseci, naterale su čelnike Mančester junajteda na razimšljanje o njegovom statusu. Engleski mediji pišu da bi mu uprava u januaru mogla dati ispisnicu, koju bi on veoma dobro naplatio.

Ovakvih slučajeva u američkoj NBA ligi ima mnogo kada klub odluči da se reši nekog igrača kome plate veliku odštetu i onda je on slobodan u potrazi za novim klubom. Moglo bi se to dogoditi i u engleskom Premijeršipu, a Vejn Runi bi mogao da bude prvi igrač u istoriji lige sa takvim raskidom ugovora.

Uprava kluba je odlučna u nameri da se reši Runija već u januaru uz odštetu od oko 26 miliona funti, čime bi mu bio isplaćen kompletan iznos ugovora koji traje još godinu i po, piše Independent.

Ven Runi je svakodnevno na udaru engleskih medija i čini se da oni samo dodatno dolivaju ulje na vatru u teranju kapitena sa Old Traforda. Runi se odlično snalazi u situaciji gde mu ništa ne polazi od ruke sa izjavama da zaslužuje klupu, ali je pitanje koliko će mu to pomoći u nadi da ostane u klubu.

2024 © - Vesti online