Sreda 12.10.2016.
15:38
mondo.rs

Budistički monah oživeo nakon 89 godina!?

youtube.com/Юriй Rustam
Da li je oživeo?

Nadzorne kamere snimile su figuru koja se navodno pomera u jednom hramu u Sibiru u kome se čuva Itigilovo telo.

Verski lideri navode da je pojava sa snimka najverovatnije mrtvi lama koji je odlučio da prošeta zarad mira u svetu.

Posmrtni ostaci nekadašnjeg ruskog budističkog lidera lame Dashi-Dorzho čuvano je u staklenom sarkofagu na drugom spratu hrama pored mesta Ulan-Ude, u delu Burjatije u Sibiru. 

Verski lideri koji su pregledali snimke s nadzornih kamera tvrde da se mumficirani monah pomerio u nedelju, ali i u ponedeljak uveče. Oni su to protumačili kao poziv na mir u svetu.

Ovaj budistički monah umro je 1927. godine, a sahranjen je u lotus položaju, a njegovi posmrtni ostaci ekshumirsani su gotovo bez raspadanja, piše "Dejli mejl".

Međutim, među budističkim monasima ima i onih koji se protive navodima da je lama oživeo, već navode da se na snimku vidi čuvar hrama koji u rukama nosi kese.

Prvi put je pojava na snimku zabeležena oko 20 sati, u vreme kada niko nema pristup sarkofagu u kome se nalaze posmrtni ostavi.

Lama Itiligov rođen je 1852. godine, a preminuo je 1927.

Njegov sarkofag otvaran je više puta, a poslednji put 2002. godine kada je ustanovljeno da je telo netaknuto i da se nalazi u istom “lotos” meditirajućem položaju.

On je sam hteo da se njegovo telo ekshumira i to je urađeno tri puta – 1955, 1972. i 2002. godine.

Nijednom nisu pronađeni znakovi truljenja.

Itigilov je bio budistički vođa istočnog Sibira od 1911. do 1917. i proslavio se kao filozof i lekar. Za njega se pričalo da je kao Isus, jer je mogoa da hoda po vodi.

Utonuo je 1927. godine u duboku meditaciju pred svojim učenicima, ali je obećao da će se vratiti živ.

2024 © - Vesti online