Sreda 12.10.2016.
09:44
Vestionline

NATO slavi u Beogradu, Srbi hvale saradnju

Tanjug
Političari hvale, narod odgovara...

Kako se navodi u saopštenju kancelarije, događaju su prisustvovali zvaničnik Komande združenih snaga NATO-a u Napulju, brigadni general Rajnhard Klos, ministar odbrane Zoran Đorđević, pripadnici Vojske Srbije, kao i predstavnici diplomatskog kora, medija i nevladinog sektora.

- NATO i Srbija su prešli dug put za poslednjih 10 godina i danas razgovaramo više, vežbamo češće i učimo jedni od drugih. NATO kancelarija ostaje posvećena daljem unapređenju našeg partnerstva i podršci željenom nivou saradnje Srbije s Alijansom, poštujući vašu želju da ostanete vojno neutralni - rekao je šef NATO vojne kancelarije, brigadni general Čezare Marineli.

Pomoćnik ministra spoljnih poslova za bezbednosnu politiku Branislav Filipović istakao je da intenzitet političkog dijaloga i sveobuhvatnja saradnja svedoče o visokom nivou odnosa Srbije i NATO-a.

- Promovisaćemo i dalje našu saradnju s NATO-om u okviru proglašene politike vojne neutralnosti koja ne vodi u izolaciju ili samodovoljnost već osnažuje naše opredeljenje da budemo solidaran, odgovoran i predvidiv partner, kako u regionu, tako i u Evropi - dodao je on.

Od osnivanja NATO kancelarije za vezu krajem 2006. godine, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije učestvovali su u više od 1.400 aktivnosti s NATO-om, uključujući obuke, vojne vežbe i posete. 

2024 © - Vesti online