Utorak 11.10.2016.
18:54 >> 20:36h
Vestionline, Tanjug

Skupština Srbije: Evakuisani poslanici zbog mirisa paljevine

Tanjug
Miris paljevine evakuisao poslanike: Skupština Srbije

Pojedini poslanici rekli su Tanjugu da je miris paljevine bio sličan mirisu nagorele plastike ili gume.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je sednica prekinuta zbog mirisa paljevine koji je došao spolja - kroz ventilacione otvore. 

"Pripadnici Sektora za vanredne situacije su, nakon dojave da se oseća miris paljevine u sali Narodne skupštine, izvršili pregled kompletnog prostora, kao i ventilacionih kanala i uređaja. Tom prilikom nisu pronašli tragove požara, a pretpostavlja se da je neprijatni miris došao spolja kroz ventilacione otvore", navodi se u saopštenju. 

MUP navodi da su takođe, netačne tvrdnje koje su pojavile u pojedinim medijima, da su poslanici i zaposleni u Narodnoj skupštini evakuisani. 

Sednica neće biti nastavljena, već je nastavak zakazan za sredu u 10 časova, kada će biti nastavljena rasprava o izboru tri člana Saveta REM-a.

U Savetu regulatora, koji čini devet članova, upražnjena su tri mesta, a pred parlamentarcima je izbor članova sa liste kandidata koje su podneli ovlašćeni predlagači - udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece, udruženja izdavača elektronskih medija i udruženja novinara i nadležni odbor Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

Siniša Isakov i Đorđe Vozarević su kandidati Odbora Skupštine Vojvodine.

Snežana Stojanović Plavšić i Milan Antonijević su kandidati udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece, a Goran Peković i Biljana Ratković Njegovan kandidati su udruženja izdavača elektronskih medija i Udruženja novinara u Srbiji.

2024 © - Vesti online