Utorak 11.10.2016.
12:13
Vestionline

Milo plaća dijaspori 250 evra glas!

Tanjug
Objasni ti meni Aco, kako se "osvaja" dijaspora?

Zijad Škrijelj, koji živi u Francuskoj, kazao je "Vijestima" da ga je zvao Izet Škrijelj, član mesnog odbora DPS u Petnjici, i obećao mu 250 evra za putne troškove.

- Jesu, zvali su me. Izet Škrijelj, on je za to. Inače, ako snose putne troškove, nije problem, ja ću da dođem da glasam, ako ne, onda neću. Rekli su, ali sve se menja, sve je moguće u Crnoj Gori. On je meni rekao, da nije problem, da se troškovi snose, ako je tako, ja ću doći jedno nedelju dana - rekao je Zijad Škrijelj.

Erna Ličina iz Slovenije rekla je da su je zvali iz DPS i rekli joj da će joj dati novac ukoliko dođe da glasa. Harija Rastoder, koja živi u Švajcarskoj, rekla je da su njenoj braći rekli da dođu, da će i ona doći, da će platiti kartu i da ne zna da li će joj neko dati novac kad dođe u Crnu Goru.

Portal "Bošnjaci" objavio je spiskove sa imenima nekoliko stotina birača iz dijaspore u kojima su i njihovi matični brojevi i brojevi telefona. Imena u spiskovima označavana su crvenom, plavom i zelenom bojom, dok pored pojedinih imena piše i "stigao", a pored nekih "ne".

Objavljen je i spisak sa "koordinatorima" za sela, koji su zaduženi da zovu određene ljude.

Na portalu "Bošnjaci" navodi se da je crnogorska vlast odredila podobne koordinatore u svim mestima sa bošnjačkom populacijom, ali i po celoj dijaspori, koji "uhode i presreću građane", posebno u Luksemburgu. 

2024 © - Vesti online