Utorak 11.10.2016.
10:45
Vestionline

Ceo narod u ružičastom da bi kralj ozdravio!

Reuters
Ozdravi nam, kralju...

Kralj Pumipun, monarh sa najdužom vladavinom na svetu, veoma poštovan u Tajlandu. Tokom sedam decenija na tronu važio je za ličnost koja koja ujedinjuje zemlju, a intervenisao je u situacijama koje su pretile da izazovu krizu.

Kraljevska palata je u nedelju saopštila da zdravstvena situacija kralja "nije stabilna", što je veoma neuobičajeno. Saopštenja o zdravstenom stanju kralja obično su do sada davana tek pošto se njegovo stanje poboljša. On je bio na hemodijalizi u bolnici, a kada mu je pao pritisak priključen je na aspirator. 

Mnogi Tajlanđani su sujeverni i neki veruju da odeća u jarkim bojama privlači sreću.

Posle saopštenja iz palate, na društvenim mrežama se proširio poziv Tajlanđanima da nose ružičasto, boju koja je postala naročito važna pre nekoliko godina kada su kraljevski astrolozi rekli da je ona dobra za kralja. I sam kralj je od tada više puta viđen u javnosti u ružičastom.

Građani su se danas okupili oko bolnice Siriraj gde je kralj proveo veći deo protekle godine a vesti o njegovom zdravlju se budno prate. Strogi zakoni koji štite kraljevsku porodicu međutim ograničavaju bilo kakvu javnu diskusiju o zdravlju monarha.

2024 © - Vesti online