Utorak 11.10.2016.
07:31
Vestionline, HNS

Hrvati posle ustaškog skandiranja u Skadru: Predstavljaju nas kao deo “balkanske krčme”

Reuters
Oni su cvećke, ali im srpski mediji podmeću

- Tokom utakmice Kosovo - Hrvatska u prvom poluvremenu došlo je do ružnog šovinističkog skandiranja hrvatskih i kosovskih navijača.Šovinistički performans započeli su hrvatski navijači tokom prvog poluvremena skandirajući ustaški pozdrav „Za dom spremni“, „Ajmo, ajmo ustaše“, te „Ubij, ubij Srbina“.

Potom se sa hrvatskim navijačima udružuju kosovski, te dolazi do tzv. dovikivanja u kojem na poziv „Ubij“ odgovaraju navijači kosovske reprezentacija sa „Srbina“. Sve ovo jasno su mogli da čuju gledaoci televizijskog prenosa širom Evrope. Naravno, takva šovinistička eksplozija dela hrvatskih i kosovskih, nije ostala bez odjeka u srbijanskim medijima, od kojih su oni radikalniji svoje komentare sveli na gotovo istu šovinističko-navijačku matricu.

Svi ti ružni događaji kojima je svedočila ne samo naša, nego i evropska javnost, sportske i ostale institucije, štete nažalost hrvatskim sportistima, ali i hrvatskoj državi i svim njenim građanima, predstavljajući nas kao deo „balkanske krčme“, a posebno hrvatskoj državnoj reprezentaciji nanese velika šteta javnim sramoćenjem - kaže se između ostalog u saopštenju.

2024 © - Vesti online