Ponedeljak 10.10.2016.
18:57
Đ. Barović - Vesti

Medijskim ratom protiv Grujičića

Tanjug
Mladen Grujičić

 Izborni materijal je uz policijsko obezbeđenje prebačen u subotu u Sarajevo, a reč je o glasovima iz dva biračka mesta u Domu kulture i jednog u osnovnoj školi u Srebrenici, te po jednog biračkog mesta iz Petriče i Skelana.

Istovremeno, aktuelni načelnik Srebrenice Ćamil Duraković ne odustaje od zahteva za prebrojavanje svih glasova. Zajednički kandidat srpskih stranaka Mladen Grujičić upozorava da je reč o "medijskom ratu" koji može da ima dalekosežne posledice.

Sarajevu smeta Srbin

Predsednik RS Milorad Dodik ocenio je da ključni problem što je u Srebrenici pobedio Srbin.
- Zamislite da sam ja nekome od ovih ljudi u Bijeljini rekao da ne dolazi u obzir da Bošnjak ovde bude gradonačelnik ili odbornik. Mislim da bi usledila međunarodna intervencija. A čuli smo da ovi iz Sarajeva kažu da u Srebrenici ne može da bude Srbin. Zašto ne bi mogao biti Srbin? Biće Srbin - kazao je Dodik.

- Plašim se da Duraković svojim istupima pokušava da izazove neke nove šatore i odlazak Bošnjaka sa ovih prostora. Nije Ćamil Srebrenica, niti je Ćamil bošnjački narod! Pozivam ga da se suoči sa realnošću i prihvati poraz, a onda da popijemo kafu i zajedno krenemo dalje politikom razvoja Srebrenice. Istovremeno, pozivam i Bošnjake na dogovor i da počnemo da radimo, a vreme će biti sud onoga što sam obećao narodu - kazao je Grujičić za "Vesti".
Odgovarajući na optužbe da "veliča Šešelja", Grujičić odgovara da je reč o "lažima i niskim udarcima".

- Javno pozivam Durakovića da pokaže svoju diplomu i obrazovanje. Pozivam ga da pokaže svoje radno iskustvo i svoje stvaralaštvo u bilo kojoj sferi života. Ćamil je čovek sklon aferama od Šatorskog naselja do krađe struje, kontroverzna ličnost koja se prikazuje u skroz drugom izdanju nego što jeste, tip osobe sklone manipulacijama i izmišljanjima. Njegove karakterne crte daleko su od ideje istinske multietničnosti čoveka čiji je idol Naser Orić koji je predvodio ubice mog oca i moje familije - zaključuje Grujičić.

Bakirova komisija

Za Dževada Galijaševića, stručnjaka iz oblasti bezbednosti, Centralna izborna komisija je postala "privatna komisija Bakira Izetbegovića".
- CIK radi po nalogu Bakira Izetbegovića i pravi vanustavne korake da se izbori obesmislili. Tužilaštvo BiH bi moralo hitno da reaguje u tom slučaju, ali ono to neće učiniti, jer je i ono, pored Ustavnog suda BiH, pod Bakirovim patronatom - upozorava Galijašević.

2024 © - Vesti online