Ponedeljak 10.10.2016.
11:34
Vestionline

Tahiri tvrdi: Trepča je gotova stvar!

M. Karović
Trepča je crvena linija koju neće preći: Edita Tahiri

- Jasno smo stavili do znanja da se o imovini Kosova neće razgovarati u Briselu. Mi nećemo pristati da razgovaramo o Trepči u Briselu i to je crvena linija koju nećemo preći - rekla je kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri, napominjući da deo dijaloga ne može biti nijedna tema na koju ne pristaju sve tri strane, prenosi "Koha ditore".

Kosovski premijer Isa Mustafa smatra da je odluka Liste Sprska da suspenduje učešće u pokrajinskoj skupštini i vladi izbog usvajanja Zakona o Trepči, "ishitrena i doneta pod pritiskom Beograda."

Po njemu Srbija i Lista Srpska treba da prestanu da se "samoobmanjuju", jer je Kosovo "suverena i nezavisna džava", prenosi "Epoka e re".

I predsednik kosovske skupštine Kadri Veseli, kazao je da je pitanje Trepče "gotova stvar" i tvrdi da direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić ne treba time da se bavi.

On je rekao za Klan Kosova da je Zakon o rudarskom kompleksu Trepča najblji mogući za oživljavanje ovog metrluškog giganta, prenosi "Epoka e re".

Svi prištinski listovi navode da se Beograd oštro protivi konfiskaciji Trepče i traži sednicu Saveta bezbednosti UN o ovom pitanju.

2023 © - Vesti online