Nedelja 09.10.2016.
15:31
Miloš Topalović

Rajevac startuje protiv Kameruna

pixabay.com
Tekst potpisa

Utakmicom protiv Kameruna selekcija Alžira počinje grupnu fazu kvalifikacija za odlazak na Mundijal u Rusiji 2018. Biće to prvi veliki test za novog selektora Milovana Rajevca. Prvi put radi u zemljama Magreba, ali ima afričko iskustvo. Svima je dobro poznato da je sa Ganom ostvario sjajne rezultate na SP u Južnoj Africi.

Susret se igra od 21.30 u Bildi koja je 45 kilometara udaljena od glavnog grada Alžira. 

U grupi su tradicionalno kvalitetna Nigerija i Zambija, a samo najuspešnija selekcija nastavlja takmičenje.

Alžirce je donedavno vodio Vahid Halilhodžić (kasnije Francuz Kristijan Gurkuf), ali posle Mundijala u Brazilu preselio se u Japan. Rajevac pod komandom ima sijaset sjajnih igrača koje predvode Slimani i Marez (Lester), Međani (Leganes), Gulam (Napoli), Ferguli (Vest Hem), Brahimi (Porto), Gezal (Lion), Sudani (Dinamo Zagreb)...ali ni Kamerun nije naivan. Po povlačenju Samjuela Etoa "lavovi" nemaju ekstra pojedinca. Selektor je Belgijanac Ugo Bros, a u odbrani dominiraju golman Kameni, N Kulu, Bedimo i Šeđu.

Za Alžir je pobeda gotovo imperativ pošto u nastavku najpre slede dva gostovanja u Nigeriji i Zambiji koja je već poražena na svom terenu od Nigerije.

Tokom 2016. Alžir je igrao sa Etiopijom 7:1, 3:3, Sejšelima 2:0 i Lesotom 6:0.

Rajevac će voditi Alžir i na Kupu afričkih nacija u Gabonu sledeće godine. Tokom karijere vodio je i Vojvodinu, Borac iz Čačka, Al Ahli, reprezentaciju Katara i par dana Rudar iz Velenja.

2024 © - Vesti online