Ponedeljak 14.06.2010.
08:20
Vestionline

Đelić: Imamo razloga za optimizam

"Ima razloga da budemo optimisti. Početak ratifikacije SSP potvrđuje da se proces proširenje Unije nastavlja", rekao je Đelić za B92.


On je ocenio da će taj proces biti nastavljen uprkos ogromnim teškoćama sa kojima se suočava Evropa i činjenicom, koju je pokazao i sastanak u Sarajevu, da proširenje ne može objektivno biti na samom vrhu prioriteta EU.

Božidar Đelić


"Prema našim infomacijama jedan broj zemalja će otpočeti diskusiju i o prosleđivanju kandidature Srbije u EU. Mala je verovatnoća da će ta diskusija uroditi plodom sutra, ali bilo bi bitno da ministri odluče da se vrate brzo tom pitanju na jesen", rekao je on.

Đelić će danas i sutra boraviti u radnoj poseti Luksemburgu povodom zasedanja Saveta ministara za spoljne poslove EU. On će imati niz bilateralnih susreta sa evropskim zvaničnicima na kojima će iznositi argumente koji mogu doprineti pozitivnoj odluci Saveta o otpočinjanju procesa ratifikacije.

Milica Delević

Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević očekuje da će ižveštaj glavnog haškog tužioca obezbediti u ponedeljak saglasnost Brisela za početak ratifikacije S S P sa Srbijom.


"Znajući napore u cilju hapšenja preostale dvojice haških optuženika verujem da će izveštaj Serža Bramerca biti takav da omogući početak ratifikacije SSP", rekla je Delevićeva.

2024 © - Vesti online