Nedelja 09.10.2016.
13:47
Miloš Topalović

Fudbalom protiv hladnog rata

pixabay.com
Tekst potpisa

Fudbalska reprezentacija SAD-a u prijateljskoj je utakmici odigranoj u Havani svladala je Kubu sa 2:0 (0:0) u tek trećoj utakmici komšijskih zemalja odigranoj na kubanskoj teritoriji. U susretu koji je Amerikancima poslužio kao priprema pred početak završne faze kvalifikacija za odlazak na SP u Rusiji 2018. koju će početi  utakmicom protiv Meksika, strelci su bili Kris Vondolovski (62) i Džulian Grin (72).

Meč je odigran na lošem terenu stadiona "Pedro Marero", kao još jedan nusprodukt približavanja dve zemlje posle više od pola veka hladnog rata.

- Ispisali smo istoriju. Hvala Kubancima na gostoprimstvu i nadam se poboljšanju naših odnosa u budućnosti - izjavio je napadač reprezentacije SAD Džozi Altidor

Kuba i SAD su se sastale u Havani i 2008. godine u zvaničnoj utakmici za odlazak na SP u JAR-u, a SAD su tada pobedile sa 1:0. Jedini prethodni susret na Kubi odigran još davne 1947. kada su domaćini bili uspešniji sa 5:2. Uz SAD i Meksiko, u završnoj fazi kvalifikacija za SP 2018. u zoni CONCACAF su još Kostarika, Honduras, Panama i Trinidad i Tobago.

2024 © - Vesti online