Nedelja 09.10.2016.
11:07
Vijesti.me

Tumbaković poziva na oprez pred Dansku

Vesti
Ljubiša Tumbaković

Prva pobeda Ljubiše Tumbakovića na klupi reprezentacije Crne Gore i to kakva - u devetogodišnjoj istoriji crnogorskog fudbalskog tima teže je stradao samo San Marino (6:0) i to u gostima.

- Izuzetno sam zadovoljan peticom, a još više igrom, koja je bila za desetku, naročito u prvom poluvremenu - bile su prve Tumbakovićeve impresije nakon meča.

Dugo je Crna Gora čekala pobedu...

- I ja sam je čekao. I nije mi lako palo čekanje, jer sam rođeni pobednik, u karijeri sam imao dosta pobeda. I evo, došla je.

Crnogorski selektor posebno je apostrofirao prvo poluvreme, iako je u nastavku viđena rafalna paljba po kazahstanskoj mreži...

- Podvlačim prvo poluvreme, iako smo vodili 1:0. Igrači su ispunili sve zadatke koje su dobili i ponosan sam na njih zbog načina na koji su izneli sve što smo se dogovorili. Imali smo manji pad u igri, od šanse Jovetića početkom nastavka do momenta kada smo dali drugi gol. Posle je bilo sve lakše - rekao je Tumbaković.

Tri gola iz prekida protiv Kazahstana, čak četiri od šest u prva dva meča kvalifikacija, a pet od sedam, računajući i prijateljski meč sa Grčkom - i to je, između ostalog, odlika pravih timova.

- Igraš na kvalitet koji imaš, vežbamo neke situacije, ali možemo i na druge načine. Sada, kada te rivali "provale'"moramo da posegnemo i za drugim rešenjima - rekao je Tumbaković.

Napunjeni optimizmom, "sokoli" u ponedeljak lete u Kopenhagen.

- Svaki dobar rezultat dobija na značaju ako se nadoveže i drugi. Zadovoljni smo, ali ne treba preterano da se radujemo. Ovo je, ipak, samo jedna pobeda. Ako protiv Danske ne ponovimo borbenost, angažovanje i disciplinu - onda smo mali, onda nismo tim. Kazahstan je igrao nerešeno sa Poljskom, pa izgubio 5:0. Mi nećemo da budemo takvi, ne želimo, nećemo dozvoliti to - zaključio je Tumbaković.

Danska je, naravno, teži rival...

- Iskren da budem, nismo puno razmišljali o Danskoj, minulih dana smo bili skoncentrisani na Kazahstan. Malo je vremena za pravu pripremu, moramo da budemo realni – neki naši igrači ne igraju mnogo u klubovima, a utakmica je za tri dana. Nije to alibi, to je samo realnost i priča o tome šta nas čeka u pripremama za taj meč. Čeka nas odlična ekipa, brza, taktički odlično potkovana, ali idemo u Dansku sa velikim optimizmom.

2024 © - Vesti online