Nedelja 09.10.2016.
10:52
Vestionline, index.hr

Ne "ubijajte Srbe" da ne plaćamo kazne

Reuters
Hrvatski navijači divljali su u Sent Etjenu na EP 

Hrvatski fudbalski savez dva dana posle utakmice tzv. Kosova i Hrvatske u Skadru oglasio se o povicima "Ubij Srbina" koji su se orili s tribina, u zajedničkoj "akciji" Albanaca i Hrvata. HNS nema potrebu ni da navodi da zbog kakvih povika plaća silne kazne i zašto hrvatski navijači već duže od godinu i po ne mogu kod kuće da gledaju svoju reprezentaciju. Kod "ubijanja Srba" ključan je direktan udar na ugled reprezentacije i blagajne HNS-a. 

- Zahvaljujemo svim navijačima koji su u Skadru dali podršku hrvatskoj reprezentaciji na putu do ubedljive pobede protiv Kosova. Nažalost, navijanje je obeleženo i nepriličnim povicima koji nisu u skladu sa evropskim duhom tolerancije i poštovanja kojem svi moramo da težimo - piše u saopštenju HNS-a, a prenosi index.hr.

- Hrvatski savez se ograđuje i oštro osuđuje takvo ponašanje manjeg broja pojedinaca, kojim se čini direktna šteta hrvatskoj reprezentaciji i otežava ionako osetljiv status koji hrvatski fudbal ima pri FIFA i UEFA zbog ponašanja navijača, što treba zabrinuti svakoga kome su želja uspeh i dobrobit hrvatske reprezentacije.

- U nedelju nas protiv Finske čeka novi sportski izazov. Pozivamo sve hrvatske navijače, uključujući one koji na utakmicu dolaze iz skandinavskih zemalja, da na fer i korektan način bodre Hrvatsku do pobede i predstave našu zemlju u najlepšem svetlu. Recimo zajedno NE diskriminaciji, ksenofobiji, rasizmu i nasilju na stadionima. Navijajmo za Hrvatsku i za naše reprezentativce u duhu fer pleja, respekta i tolerancije prema protivniku, službenim osobama i svim gledaocima - stoji u saopštenju HNS-a.

2024 © - Vesti online