Nedelja 09.10.2016.
09:13
Vestionline

"Pobedio sam rak, pobediću i Tomu!"

SRS
Vidi se na Andrićevom vencu: Vojislav Šešelj

Na pitanje šta očekuje da uradi na izborima za predsednika Srbije 2017. godine, šešelj u intervjuu za "Alo" odgovara: - Da pobedim, šta drugo. Verovatno će biti drugi krug, ali mislite li da je neko u stanju da me pobedi, osim ako se Vučić ne kandiduje. Samo on može da me pobedi.

Šešelj je ocenio i da će aktuelnim predsednik države Tomislav Nikolić na predsedničkim izborima "proći kao Šećerovski, imaće taj procenat glasova". 

- Toliko izaziva šegačenja u narodu. Možda se i sam kandiduje ako ga Dragica ubedi. Vučić izbegava da ga kandiduje, to je očigledno i u naprednjacima njegov rejting je veoma nizak. Mada, pojavila se solucija o kojoj je pričao Nebojša Krstić da se prozapadna opozicija ujedini oko Nikolića, a bolje im je i to od Tadića. Sviđa mi se ta ideja - kaže lider radikala.

Na priče da je bolest izmislio kako bi ga ranije pustili iz pritvora, lider radikala uz osmeh odgovora:

- Ha, ha. Pa ne mogu se holandski lekari tako lako prevariti, oni su me i operisali. Onda su se pojavile dve metastaze koje sam lečio u Srbiji klasičnim medicinskim tretmanom i alternativnim, a poslednji rezultati pokazuju da nema prisustva raka u organizmu. Otkako sam se vratio, prilično sam se ugojio, a lekari kažu da je to dobar znak da nemam rak, tako da, dok sam ovoliki, dobro je, jer bih u suprotnom gubio na težini. To je napor za srce, ali ono je trenutno u dobrom stanju. Sada, mogu ljudi da pričaju šta hoće, to je njihova stvar, najviše bih voleo da nikada nisam imao rak.

On navodi da je priču o povratku u Hag "zatvorio" i da "mogu oni da odluče šta hoće, ali pobedio sam".

- Ceo svet je to video. Integritet postupka ne postoji, prekršeno mi je osnovno pravo suđenja u razumnom roku. S druge strane, bio bih duboko nesrećan da nisam bio u Hagu, jer svako ko je nešto značio u srpskom narodu tokom 90-tih, tamo je završio. To su bile postdiplomske studije i narod neka oceni kako sam prošao, ali mislim da sam dobio 10 - kaže Šešelj.

2024 © - Vesti online