Ponedeljak 14.06.2010.
12:00

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Poštenog Tomu finansira snajka



Ukoliko dođe do vanrednih izbora da li ćete izaći samostalno ili je moguća neka koalicija?
- Izbore ne očekujemo pre redovnog termina na proleće 2012. godine, te je rano govoriti o tome.
 

 Sve češće se spekuliše da odnosi sa vašim koalicionim partnerima iz Demokratske stranke nisu onakvi kakvi su bili ranije, da li je to istina?
- Sa Demokratskom strankom imamo, kao i do sada, dobre odnose i nema nijednog razloga da ne ostanu takvi i ubuduće.
 

 Zašto onda niko iz G17 plus nije otišao na slavu Demokratske stranke na kojoj su bili ostali iz koalicije?
- Jedini razlog jeste to što smo dobili pozivnice samo sat vremena pre početka slave u Pančevu.
 

Lider SNS-a Tomislav Nikolić je kazao da je Unija regiona napravljena državnim parama...
- To je samo jedna od neistina kojom se služi prepošteni Tomislav Nikolić. Bolje bi mu bilo da kaže od čijih je para napravio i kako finansira sopstvenu stranku.
 

Na šta aludirate?
- Smešno je kad u zvaničnom izveštaju SNS-a vidite da tu stranku finansiraju majke, nezaposlene žene, snajke, jetrve. Ali, šta očekivati od čoveka koji tvrdi da je kupio stan od 400.000 evra prodajom šume i rakije.
 

A ko finansira Uniju regiona?
- Pošto URS nije nova stranka, već unija stranaka, svaka članica se finansira posebno u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih stranaka.
 

Kao razlog zašto je osnovana Unija regiona pominje se prelazak cenzusa?
- Cenzus smo lako prelazili na svim dosadašnjim izborima. Nije to razlog osnivanja Unije, već to što želimo da postanemo treća politička snaga u Srbiji. Jedini se iskreno zalažemo za decentralizaciju i regionalizaciju Srbije, a građani to prepoznaju i podržavaju.
 

Predsednik Srbije Boris Tadić je kazao da će do regionalizacije i decentralizacije doći postepenim postupkom koji će trajati najmanje pet godina?
- Sa decentralizacijom se može početi odmah, tako što će se lokalnim samoupravama vratiti imovina, brutalno oteta još 1995. godine. Regionalizacija je proces koji zahteva pažljivost, osmišljenost, promenu Ustava i konsenzus glavnih političkih aktera. Zato verujem da je 2015. godina realan rok za promenu društvenog uređenja.
 

Da li očekujete da će se još neka politička partija priključiti Uniji regiona?
- Ujedinjeni regioni Srbije otvoreni su za prijem stranaka, grupa građana i pojedinaca koji se zalažu za izgradnju moderne, decentralizovane i regionalizovane, evropske Srbije. Samo država u kojoj svaki region, grad, varoš ili selo ima podjednak značaj i važnost, može da obezbedi blagostanje svim svojim građanima.
 

Marović i Davinić krivi za "satelit"


Ko bi po vama trebalo da snosi odgovornost za aferu "satelit"?
- To će, nadam se, reći nadležni sudski organi, ali najveću odgovornost snosi tadašnji vrh Državne zajednice SCG, na čelu sa Svetozarom Marovićem i Prvoslavom Davinićem.

2024 © - Vesti online