Subota 08.10.2016.
10:57
Vestionline

A sad lepo da priznate šta ste obećali u Briselu!

Tanjug
Zadnji trenutak da priznaju šta su dogovorili sa Albancima

Ona je za TVN1 istakla da bi sada trebalo javnosti da se obrati premijer Aleksandar Vučić i jasno kaže šta su dalji planovi.

Prema njenim rečima, verovatno će sada vlasti u Beogradu da pošalju nove predloge u Brisel, da će tražiti da se o tome dalje pregovara i da će gledati da što više odlažu.

- Ali, ja ne znam šta su oni obećali u Briselu. Marko Đurić kaže "ovo je ultimatum", Aleksandar Vučić kaže "nije ovo ultimatum" a Maja Kocijančić kaže "to ste potpisali, nema ništa ovde novo". Nekako mi se čini da je došao zadnji trenutak da kažu: mi smo obećali to, potpisali to i desiće se to. Ali, ne verujem da će to uraditi - rekla je ona.

Stepanovićeva naglašava i da ovo može dovesti do zastoja u pregovorima sa EU, u zavisnosti od toga da li je to obećano u Briselu a nije ispunjeno.

Povodom protesta radnika Trepče, ona je istakla da su oni jedini ugroženi. - Trepča je već podeljena na južni i severni deo i ovo je provizorijum koji ne može tako da ostane ako se očekuje privatizacija Trepče. Mora se narodu reći kakva je situacija i šta se dešava - navodi Stepanovićeva.

2024 © - Vesti online