Subota 08.10.2016.
10:40
RTS

"Albanci hoće da pokažu da sve na Kosmetu pripada njima"

Tanjug
Vulin ukazuje na destabilizaciju Kosmeta

- Još 2013. smo u Kancelariji za Kosovo i Metohiju učinili sve da saberemo sva potraživanja prema "Trepči" - dokumentovali smo kojim sve preduzećima "Trepča" duguje novac, ko su pravi vlasnici - rekao je on.

Vulin ističe da je u jednom krugu sprečen pokušaj privatizacije. - Kada je bilo koji ozbiljan investitor video dugove i ko su poverioci, on je odustajao - rekao je Vulin dodajući da su to čisto ekonomski argumenti, prenosi RTS.

On je ukazao da je premijer Aleksandar Vučić na vreme upozoravao da nije reč samo o ekonomiji, već o pokušaju da se ustanovi pravilo po kome sve što je na Kosmetu pripada samoporglašenoj vladi u Prištini.

- Govorimo o pokušaju destabilizacije Kosova i Metohije. Naše okruženje je postalo veoma krhko - BiH se nikako ne smiruje ni nakon izbora koji su prošli mirno, ali političari pokušavaju da ih učine nemirnim, u Crnoj Gori je takođe nemirno, kao i u Makedoniji, a sada i na Kosmetu -  rekao je Vulin.

On ističe da onaj ko radi na destabilizaciji ne razmišlja samo o imovini, već o tome da napravi situaciju koja jako teško može da se kontroliše.

Poslanici u Skupštini Kosova usvojili su Zakon o Trepči, kojim Rudarsko-metalurški kombinat Trepča postaje akcionarsko društvo u kojem samoproglašena kosovska Vlada ima 80 odsto akcija, dok 20 odsto akcija pripadaju radnicima i drugim akcionarima.

2024 © - Vesti online