Nedelja 13.06.2010.
22:21
Vestionline

Nemačka pregazila Australiju

Golove za Nemačku postigli su Podolski u osmom, Klose u 26, Miler u 68. i Kakau u 70. minutu.

Nemci su prvu šansu na utakmici imali u sedmom minutu. Klose je šutirao sa oko 15 metara po sredini gola, ali je švarcer odbio loptu u polje. Na loptu je natrčao Ozil, ali je njegov šut izblokirala odbrana Australije. Nemačka je povela minut kasnije golom Podolskog. Miler je izbegao ofsajd zamku i vratio loptu Podolskom, koji je iskosa sa oko 15 metara pogodio mrežu Švarcera.

Klose u 24. minutu propustio veliku šansu da uveća vođstvo "pancera". Badštuber je odlično prošao po krilu, a onda je uputio centaršut u šesnaesterac Australije, ali je Klose šutirao pored gola. Lam je u 26. minutu ubacio loptu na peterac Kloseu, koji je u skoku nadvisio golmana Australije i poslao je u mrežu. Ozil je u 31. minutu izašao sam ispred Švarcera, ali je golman Australije izbacio loptu u korner. Nemačka je do kraja prvog dela meča imala inicijativu, ali nije bilo promene rezultata.

Australijanci su na početku drugog poluvremena tražili penal, pošto je lopta pogodila u ruku Klosea. Međutim, Moreno je pokazao da se igra nastavi. "Panceri" su u 53. minutu imali priliku da povećaju vođstvo na 3:0, ali je Miler šutirao visoko preko gola. Australija je od 56. minuta igrala sa fudbalerom manje, pošto je Kejhil zbog oštrog starta nad dobio direktan crveni karton.

Nemci su nastavili s dobrom igrom, a Klose i Kedira u 60. minutu nisu uspeli da savladaju švarcera. Klose je u 66. minutu ponovo imao priliku da postigne gol, ali je njegov udarac završio pored gola stative gola Australije. Samo dva minuta kasnije Miler je posle odličnog prodora pogodio mrežu švarcera. Konačan rezultat postavljen je u 70. minutu. Ozil je asistirao Kakau, koji je iz blizine pogodio mrežu nemoćnih Australijanaca. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, iako je Nemačka propustila nekoliko šansi da uveća vođstvo.

Gana je ranije danas pobedila Srbiju 1:0. Mečevi drugog kola u grupi D biće odigrani 18. i 19. juna. Nemačka i Srbija igraće 18. juna, dok će se dan kasnije sastati Australija i Gana.
 

Nemačka - Australija 4:0 (2:0)
(Podolski 8', Klose 26', Miler 68', Kakau 70')
Žuti kartoni: Ozil 12', Kakau 90' - Mur 24', Neil 46', Valeri 58'
Crveni kartoni: Kejhil 56'
Stadion u Durbanu. Gledalaca: 62.618. Glavni sudija: Moreno Rodrigez (Meksiko)
Nemačka: Nojer, Fridrih, Kedira, Švajnštajger, Ozil (od 74' Gomez), Podolski (od 81' Marin), Klose (od 68' Kakau), Miler, Badštuber, Mertezaker. Selektor: Joakim Lev.
Australija: Švarcer, Neil, Mur, Kejhil, Čulina, Emerton (od 74' Jedinak), Valšajr, Čiperfild, Grela (od 46' Hofman), Valeri, Garsija (od 64' Rukavicija). Selektor: Pim Verbek.

2024 © - Vesti online