Petak 07.10.2016.
18:00
Vesti - Foto: Vesti

I mališani iz Šida dobili svoju oazu

Uživanje u igri

Šid je pokazao da je grad kojem je stalo gde nam rastu deca i u kome građanska inicijativa nije utihnula. Ovu akciju krasi mnogo pozitivnih emocija, jer je probudila duh zajedništva i podstakla ljude da se okupe oko plemenitog cilja. Uz podršku brenda Nivea i lokalne samouprave, građani Šida uspeli su u svojoj nameri da mališanima pruže veselo detinjstvo i bezbrižno odrastanje.

Sve je počelo pre tri godine na društvenim mrežama, kampanjom pod nazivom "Gde nam rastu deca". Skrenuta je pažnja javnosti na mnogobrojna zapuštena igrališta, kao i na nedostatak adekvatnog prostora za igru za naše najmlađe. Sa reči se prešlo na dela i tako se rodila inicijativa i zajednička akcija brenda Nivea roditelja, u saradnji sa nadležnim organima. Širom Srbije otvorena su moderna igrališta, a poslednje u nizu obradovalo je najmlađe stanovnike Šida. Svoje zadovoljstvo, na svečanom otvaranju igrališta, nije mogla da sakrije ni Daniela Gvozdenić, marketing menadžer kompanije Beijersdorf:

"Ovo je pobeda građana koji su stvorili stranicu i pokret "Gde nam rastu deca". Mi smo ih podržali i pomogli da se njihov glas čuje. I to ćemo činiti i dalje. Ovaj pozitivan primer građanske inicijative i sloge koji krasi proces otvaranja igrališta u Šidu, svakako je poziv i drugim lokalnim zajednicama da udruženim snagama stvore bolje uslove za igru dece u njihovim gradovima."

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online