Petak 07.10.2016.
13:37
b92.net

"Dačić mi je dao zastavu, zvao me u SPS... Sada ga sažaljevam"

Medija Centar Beograd
Nije ni razočara, ni ljut: Nenad Borovčanin

- Posle sinoćnjeg dnevnika iz kojeg sam saznao da me je partijski sud izbrisao iz članstva, podsetio sam se početaka i trajanja sinoć završenog "drugarstva". Počelo je sa srpskom zastavom koju mi je pred odbranu titule evropskog šampiona uručio Ivica Dačić, a završilo se saopštenjem Statutarne komisije. Taj bokserski meč, kao i svaki prethodni, bio mi je novi ispit hrabrosti kao osobine koju najviše cenim kod ljudi, jer sam kukavice uvek sažaljevao. Sažaljevao sam ih jer ih savlada strah, pa mučenici ne smeju ništa da urade, prestanu da se bore, budu često i podmukli, ne smeju čak ni da se predaju, pa neko drugi za njih baci peškir predaje - naveo je Borovčanin.

Istakao je i da je politički ring sličan, ali malo prljaviji zbog udaraca ispod pojasa i udaraca s leđa bez pogleda u oči.

- Ipak sam ušao u politiku na Dačićev poziv da se i van ringa borim za Srbiju, sa idealom stvaranja jednakih šansi za svu decu i stvaranja države iz koje mi se sin neće za deset godina seliti trbuhom za kruhom u inostranstvo. Radio sam kako i priliči jednom borcu, bez afera, zloupotreba položaja, skrivenih namera niti mnogih drugih stvari koje su sastavni deo srpske političke scene. Ostvaren sam ušao u politiku, a ne da se preko politike ostvarujem. Ipak je nepristojno da se ostvareni i sposobni ljudi sklone pred ljudima nedokazanim u svojim strukama - naveo je Borovčanin.

Dodaje i da je ponosno širio levičarske i patriotske ideje, dokazujuci ih najvise kroz realizaciju mnogih projekata za mlade ljude širom Srbije.

- Kroz svoje delovanje uvideo sam da Srbija zaista ima ogroman potencijal, ali u novim generacijama za koje nema mesta osim u poslednjem redu. Valjda ih doživljavaju kao konkurenciju. Ne znam kako su mene doživeli u partiji koja, kao i ja, zagovara ideje o društvu socijalne pravde, ali smo se sinoć definitivno rastali saopštenjem za medije potpisane od Statutarne komisije SPS-a - istakao je Borovčanin.

Prema njegovim rečima, on će nastaviti da radi i korača svojim putem, a "oni svojim".

- I želim im ono sto i svakoj stranci koja na bilo koji način učestvuje u upravljanju sudbine Srbije, a to je da u svojim redovima pronadju najbolje, najvrednije i najčestitije i da maksimalno iskoristi svoje neiskorišćene potencijale. Na kraju, nisam se ni razočarao, niti naljutio, što je mozda čudno, ali sam se veoma sažalio na Dačića - zaključio je Borovčanin.

2024 © - Vesti online