Petak 07.10.2016.
10:43
Tanjug

Ivanović: Moldavija arhivirana, Austrija u mislima

Reuters
Branislav Ivanović u duelu protiv Republike Irske na "Marakani"

- Otvorili smo utakmicu nervozno, mada smo gledali njihovu utakmicu protiv Velsa i znali smo da će u prvih 15 minuta izaći visoko, presingom. Nismo se najbolje snašli, ali kada je posle njihove greške stigao prvi gol bilo je lakše jer mi uvek pričamo o tome da prvi gol promeni ceo tok utakmice, rastereti se ekipa, posle smo dali i drugi i bili smo dominantni do kraja - rekao je Ivanović novinarima u Kišinjevu.

On je dodao da je na poluvremenu bio dogovor da se što pre reči meč.

- Dogovorili smo se da još dignemo ritam, damo treći gol i izbegnemo pritisak. Treba da budemo zadovoljni i da se što bolje pripremimo za Austriju, utakmicu koja je po mom mišljenju jedna od najvažnijih u celom ciklusu. Ova utakmica prikazala je snagu i dobar pravac ove ekipe, ali mislim da treba što pre da je arhiviramo. Dobra stvar je što nije bilo velikih turbulencija i trzavica, što se nismo previše potrošili i mislim da smo sačuvali dosta snage za Austriju.

Prema rečima Ivanovića, utakmica protiv Austrije biće uzbudljiva.

- Znali smo da će naša grupa biti izjednačena i nadam se da će tako biti do kraja. Probaćemo da iskoristimo domaći teren, da budemo skoncentrisani, ali nijednog trenutka ne smemo da pomislimo da je ta utakmica lakša za nas, nego za njih. Naprotiv, mislim da je njima posle remija kod kuće sa Velsom sada lakše i da mogu na strani da odigraju rasterećeno. Mi moramo da odigramo čvrsto, oni su kvalitetan tim i očekujem uzbudljivu utakmicu - istakao je Ivanović i konstatovao da mu 12. gol za reprezentaciju znači na planu samopouzdanja, ali da je najvažnije da smo pobedili i da se skoncentrišemo na Austriju.

Na kraju, naglasio je koliko bi ekipi značila podrška sa tribina u nastavku kvalifikacija.

- Nadam se da smo ovom pobedom uradili onaj minimum koji se od nas očekuje, pobeda i da ljudi vide pomak i nadam se da će prepoznati našu želju i doći na meč sa Austrijom. Mi treba da vratimo poverenje, a to ne može preko noći. Ako ne bude protiv Austrije, nadam se da će na sledećoj utakmici biti puna "Marakana" - zaključio je Ivanović.

2024 © - Vesti online