Četvrtak 06.10.2016.
16:59
Vestionline

Umesto da "bije" Ruse, general Pentagona trošio državne pare na striptiz!

commons.wikimedia.org/Zappel Jazz
"Pogubili" bi se i kraljevi, a kamoli generali...

U izveštaju inspektora Ministarstva odbrane, navodi se da je general-major Ron Luis nepropisno koristio svoju kreditnu karticu, lagao banke da će pokriti troškove, kao i da je kriv za "ponašanje koje ne priliči oficiru".

General Luis, kome je prošle godine Karter dao otkaz, podneo je pisani demanti tvrdnji navedenih u izveštaju. Luis ističe da su navodi netačni, kao i da istražitelji "ne znaju pravu istinu". On u demantiju navodi da ipak preuzima odgovornost za nekoliko "neprimerenih postupaka", uključujući jednovečernji trošak od 1.800 dolara u "plesnom klubu" u Rimu.

Navodi da je do tog troška došlo "neugodnim spletom okolnosti". Luis je, posle provoda, račun hteo da plati svojom karticom, ali ispostavilo se da ta kartica "ne prolazi". Potom je u pratnji devojke koja je zaposlena u "noćnom plesnom klubu" došao u svoj hotel gde je, kako kaže, morao da probudi osoblje Ministarstva odbrane SAD da mu daju vladinu karticu uz obećanje da će novac vratiti kad se vrati u Ameriku.

U izveštaju inspektora Pentagona navodi se da je novac potrošen u klubu "Čikačika bum", ali je general i to demantovao navodeći da je bio u klubu za "uglednu klijentelu".

2024 © - Vesti online