Četvrtak 06.10.2016.
17:13
Vestionline

"Bošnjaci, nemate razloga za brigu"

Srna
Grujičić tvrdi da Bošnjaci nemaju razloga za brigu

Grujičić je potvrdio da se u Srebrenici dogodio zločin, ali je dodao da kvalifikacije tog zločina treba ostaviti sudovima.

- Zločin se desio. Kvalifikacije ostavimo kada se završe svi sudski procesi. Zločin je nesporan, to niko neće da ospori i ja sam i rekao da uvažavam i poštujem svaku žrtvu koja se dole desila, a sve kvalifikacije koje proističu iz tog zločina ostvimo da vreme pokaže i meni neće biti problem da prihvatim bilo kakvu kvalifikaciju - kazao je on.

Bošnjacima i svim građanima Srebrenice je poručio da nemaju razloga za brigu, ako on bude na čelnoj poziciji tog grada. Učiniće, kazao je, sve za njihov bolji život.

O obeležavanju 11. jula, što je za Bošnjake u BiH veoma važan dantum, Grujičić je rekao da će se taj dan obeležavati kao što se obeležavao do sada, te da on neće imati nikakvu smetnju što se tiče toga.

- Opština i opštinska uprava će pomoći u svakom smislu da taj dan protekle veličanstveno i dostojanstveno u skladu sa događajem koji se desio, jer ja zaista poštujem svaku žrtvu, poštujem svakoga ko je izgubio nekoga, jer ja sam žrtva rata tako da saosećam sa tim ljudima - naveo je on u intervjuu "Anadoliji".

Grujičić je naveo i da nema mržnju prema Bošnjacima, ali da mrzi politiku koja se vodi na račun Srebrenice i koja manipuliše sa ovim ljudima i sa ovim žrtvama. 

- Poručujem da ću biti načelnik svih građana Srebrenice i učiniću sve, a to će oni imati prilke da vide u prvom mandatu, da će oni bolje živeti nego što su živeli u ovih proteklih 17 godina - izričit je Grujičić.

2024 © - Vesti online