Petak 07.10.2016.
02:30
Vestionline

3 najvažnija trika za nezaboravan seks

StockPhotos.io
Drevan literatura i danas aktuelna

Iako se radi o savetima starima nekoliko hiljada godina, većinu pravila o kvalitetnom ljubavnom i seksualnom odnosu lako je primijeniti i danas. Za drevnog indijskog mislioca Vatsjajana koji je napisao Kama Sutru seks je deo prirodnog balansa života.

Ovo su tri pravila za maksimalno seksualno zadovoljstvo, koje nikada nećete zaboraviti:

1. Predigra je ključan deo seksa

Prema Kama Sutri nema dobrog seksa bez predigre koja mora biti temeljno odrađena. Pritom predigra nije samo fizička. Kama Sutra kaže da je i intimnost predigra, a ona uključuje kvalitetnu komunikaciju i verbalno iskazivanje ljubavi. Autor teksta navodi da je važno ljubavniku na sve moguće načine pokazati da ga volite i želite, a u tome najveću ulogu uz dodire imaju i rieči.

2. Žena uvek ima prednost kada je u pitanju orgazam

Poznato je da muškarci lakše i brže doživljavaju orgazam, dok je ženama potrebno malo više stimulacije. Većina muškaraca bi sada pomislila da je logično da onda oni prvi dožive orgazam, ali Kama Sutra se ne slaže s tim. U tekstu piše da žena ima prednost kada je u klimaks u pitanju, a ako muškarac insistira na tome, to znači da razume i ceni svoju partnerku.

3. Seks treba ceniti

Prema Kama Sutri, bit seksa nije samo fizičko zadovoljstvo nego ga moramo posmatrati kao nešto puno značajnije. Seks je put do bolje komunikacije, a što je komunikacija bolja to je povezanost ljubavnika i njihovo zadovoljstvo veće. Bit seksa je i poverenje, otvorenost, briga o partneru kao fizičkom, ali i emotivnom biću.

2024 © - Vesti online