Petak 07.10.2016.
04:30
Vestionline

Droga, oružje i seksualne usluge u prodaji na Fejsbuku

pixabay
Neki su zloupotrebili Fejsbuk i prekršili i neke zakone

Droga, životinje, seksualne usluge, oružje i niz drugih predmeta s liste koji krše pravila našli su se u ponudi, a Meri Ku, menadžerka za proizvode, u ponedeljak uveče se izvinila, navodeći da je tehnički problem onemogućio kompaniji da prepozna i ukloni postove koji krše pravila.
 

- Zbog toga su bili vidljivi oglasi koji su protiv pravila. Radimo na tome da ispravimo problem i strogo ćemo nadgledati sistem kako bismo otkrili i uklonili prekršaje pre nego što više ljudi dođe na Marketplace - rekla je Ku.

Fejsbuk želi da pomoću svoje prodavnice postane direktni konkurent lokalnih platformi za internet trgovinu poput Kreglista, a ponudiće alternativu i internet "buvljacima" poput eBaya.

Kompanija poručuje da njen novi program samo formalizuje nešto što njihovi članovi već godinama rade na Fejsbukovim grupama.

"Marketplace" će prikazivati fotografije proizvoda ponuđenih na prodaju prema geografskoj blizini, a korisnici će moći da podešavaju svoju lokaciju i traže konkretne predmete ili kategorije predmeta, poput odeće, predmeta za upotrebu u domaćinstvu ili elektronike.

Novi program će u sledećih nekoliko dana dana putem Fejsbukovih aplikacija za Ajfon i Android postati dostupan korisnicima starijim od 18 godina u SAD, Velikoj Britaniji, Australiji i na Novom Zelandu, a kompanija najavljuje proširenje liste zemalja i verziju za desktop računare u narednih nekoliko meseci. 

2024 © - Vesti online