Sreda 05.10.2016.
21:12 >> 23:05h
Vestionline

Srbin u prvoj petorci Barselone protiv Oklahome

Tanjug/AP
Peno i Klaver u duelu sa Sabonisom juniorom

Trener Jorogs Barcokas odlučio je da 19-godišnjeg Srbina ove godine uvrsti u najužu konkurenciju za prvi tim, a trenutno usled povreda nekoliko prvotimaca (Rajs, Koponen i Ribas) Peno je zaradio čak i mesto u prvoj petorci pa ima čast da bude u direktnom duelu sa Raselom Vestbrukom, s obzirom da igra na poziciji plejmejkera.

Pročitajte još:

* Prštalo u Madridu: Pao NBA tim!

Peno je iz mešovitog braka Srbina i Venecuelanke, ali je odavno odabrao da će igrati za naš nacionalni tim. Već nekoliko godina igra za mlađe selekcije Srbije, a njegove partije prati i selektor A tima Aleksandar Đorđević.

U brojnim intervjuima Stefan je isticao da su mu uzori Stefan teodosić i Medžik Džonson, a ako znamo šta su njihove glavne karakteristike jasno je kakav igrač želi da postane.

Barselona je na kraju u uzbudljivoj završnici poražena sa 92:91, a naš mladi reprezentativac je meč završio sa pet poena, šest asistencija i jednim skokom za 27 minuta na terenu.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Kanter sa 24 poena,  dok je kod Katalonaca bolji od ostalih sa 25 poena bio Viktor Klaver.

2024 © - Vesti online