Sreda 05.10.2016.
03:11
N. S. Preradović - Vesti

Ministarki krive srpske firme

Tanjug
Još traje bura: Zorana Mihajlović

- Planum je loše uradio dva tunela na auto-putu, a po ugovoru za ovaj posao treba da dobiju 60 miliona evra. Nisu krivi radnici, već direktor koji je odlučio da u svojoj zemlji tunele radi sa starim mašinama, dok mu nove rade u Rusiji. To je nedopustivo - izjavila je Zorana Mihajlović.

Ministarka je objasnila da nije problem visina tunela, već što je Planum, zbog korišćenja starih mašina, loše uradio betonsku kolovoznu podlogu. Ona je istakla i da je u medijima napadaju zato što pokušava da spreči pljačku nekoliko desetina miliona evra, koliko će, kako tvrdi, firme tražiti za završetak radova.

Postavlja se pitanje zbog čega se produžava salva optužbi na račun Planuma i da li je možda u pitanju izbacivanje domaćih firmi iz budućih radova. Moguće je, naime, da ubuduće podizvođači budu i firme iz regiona, a ne samo iz Srbije, a zanimljivo je da ministarka sve vreme naglašava da je azerbejdžanska firma radila ispravno.

Direktor Planuma Radomir Todorović je ocenio da "neko hoće da njegovu firmu izbaci iz posla", a Milan Knežević, vlasnik Modusa, izjavio je za "Vesti" da je, zapravo, pogrešila ministarka Mihajlović!

Atak i na Koridore Srbije?

Pojavile su se i teze da je posredi ministarkin atak na domaćeg investitora, a to su Koridori Srbije.
- Kažu da napadam Koridore jer sam htela da ih spojim s Putevima. Nemam ništa protiv bilo koga. Sada svi tvrde da je izvođač radova Azvirt sam birao podizvođače, ali i Koridori su davali saglasnost - podvukla je Zorana Mihajlović.

- Budući da smo od Azerbejdžana uzeli kredit za izgradnju auto-puta, uslov je bio da glavni izvođač radova bude iz te zemlje. Postavlja se pitanje kako i na osnovu čega su izabrali podizvođača. Sada je obelodanjeno da nije bilo nadzornog organa, a to ministarka nije smela da dopusti. Nije se mešala u radove kad je trebalo, a sad se meša kad je sve gotovo - kazao je Knežević.

2024 © - Vesti online