Sreda 05.10.2016.
02:30
Vestionline

Ovu hranu nikako nemojte da jedete pre seksa

StockPhotos.io
Za dobra seks bolje da izbegavate određene namirnice

Ako očekujete da će se vaš izlazak s dragim završiti seksi ludnicom pod pokrivačem i čaršavom, postoji nekoliko namirnica koje bi trebalo da izbegavate ukoliko želite da budete sigurni da ćete i izgledati i osećati se najbolje što možete kada ugasite svetla.

Pepermint bombone i žvake

Šta?! Ali kako onda da izađete pred njega ili nju bez svežeg daha? Nažalost, moraćete bez svog malog pepermint drugara pre nego što se potpuno opustite i prepustite. Studije pokazuju da mentol u stvari može da smanji nivo testosterona, a to dovodi slabijeg uzbuđenja a potom i mlakog vrhunca.

Hot dog

Ukoliko ste za sastanak odabrali sajam, vašar ili sportski događaj, nikako ne uzimajte hot dog. On je pun natrijuma, a takvu hranu želudac teško vari. Visok sadržaj zasićenih masti može da ometa prokrvljenost vagine i penisa, a posledica toga je teže postizanje orgazma.

Mahunarke

Svi dobro znate da su sve mahunarke – pasulj, grašak, boranija – tzv. muzičko povrće. Takođe, i i tofu, ukusna vegetaijanska verzija sira, napravljena od soje, nosi osobine svoje vrste  Dakle, ukoliko vas partner izvede na suši, preskočite tofu i držite se ribe s pirinčom, a u restoranu domaće kuhinje poručite nešto lagano. Čisto da ne bude iznenađenja.

Gazirani napici i pivo

Kada mislimo o stvarima koje nam popravljaju raspoloženje, podrigivanje i nadutost definitivno nisu na toj listi. Karbonati u gaziranim sokovima, pivu ili čak mineralnoj vodi mogu se kasnije u toku noći oglasiti podrigivanjem dok partneru na uho govorite bezobrazne reči. Preskočite gazirane napitke i odlučite se za piće ili vodu bez mehurića.

Kofein

Prema Nikol Kasal, instruktorki zdravlja i velnesa, kofein podiže nivo kortizola, zbog čega ćete imati poteškoće da se opustite kad dođe do seksa. Možete čak osećati veću anksioznost ili biti previše uštogljeni, a to uopšte ne zvuči zabavno.

Beli luk

Svi znate da beli luk može biti kriv za neprijatan zadah iz usta, a da li ste primetili da on bukvalno može isparavati iz celog tela. Iako možda volite miris italijanske kuhinje, sigurno ne želite da vam i ruke, i kosa, i usta budu začinjeni belim lukom kada odete u spavaću sobu.

2024 © - Vesti online