Utorak 04.10.2016.
16:30
Vestionline, Informer

"Amerikanci jedva čekaju Novakov kraj"

Tanjug/AP
Moraće Ameri još da pričekaju

Pojedini zapadnjački mediji su se ponadali da se radi o kraju dominacije srpskog tenisera i da će on uskoro u sportsku penziju, a neki od njih čak tvrde da se radi o alibi priči jer Novak navodno ne može da dostigne Rodžera Federera po broju osvojenih Grend slem titula.

- Amerikancima je Novak stalno u mozgu, bez prestanka misle o njemu. I to samo zato što nije njihov. Oni bi da ga skinu sa trona što pre i pošalju u penziju. I Britanci to žele zbog Mareja, to je normalno. Samo, taj film neće skoro gledati. Svako ko se bavi sportom zna da ta izjava Novaka Đokovića ne znači da se on oprašta od tenisa. On samo želi da ubuduće uživa u mečevima - u izjavi za Informer kazao je čuveni teniski stručnjak Nikola Pilić.

U sličnom tonu situaciju je objasnio selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović.

- Njega Amerikanci žele da predstave kao nekog pred penzijom, što nije tačno. On je samo hteo da kaže da sad ima neke druge prioritete, što je i normalno, ali to ne znači da njega tenis više ne zanima. Ja se izvinjavam drugovima Amerikancima, ali moraju da shvate da je on to rekao na vrhuncu karijere. On je trenutno ubedljivo prvi i tako će ostati. I niko ne može da ga skine sa prvog mesta, iako bi oni to voleli.

2024 © - Vesti online