Utorak 04.10.2016.
09:11
Vestionline

Moskva: SAD spremne na "pakt sa đavolom"

Reuters
SAD će, smatra Rusija, sarađivati sa teroristima

Rusko Ministarstvo je u ponedeljak izrazilo žaljenje zbog odluke Vašingtona da obustavi razgovore sa Moskvom o primirju u Siriji, ocenivši da SAD pokušavaju da odgovornost za neuspeh i nepoštovanje sporazuma o Siriji prebace na Rusiju, javlja AFP.

- Nakon što nisu ispoštovale sporazume koje su same izradile, SAD pokušavaju da odgovornost prebace na nekog drugog - rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ruskoj televiziji, nakon što su SAD ranije u ponedeljak suspendovale bilateralne razgovore sa Rusijom o Siriji. 

Zaharova je kazala i da je nedelovanje Vašingtona rezultiralo pregrupisavanjem ekstremista tokom tog perioda, naoružavanjem ekstremista i mobilisanjem njihovih resursa, preneo je Tass.

Vašington je prethodno suspendovao razgovore sa Rusijom o Siriji, čiji je cilj bio da se oživi prekid vatre u toj zemlji i da se uspostavi zajednička vojna grupacija za obračun za džihadistima.

- Ovo nije odluka koja je doneta lako - rekao je portparol Stejt departmenta Džon Kirbi, koji tvrdi da Rusija i njeni sirijski saveznici pojačavaju napade na oblasti u kojima su civili, prenosi AFP.

2024 © - Vesti online