Ponedeljak 03.10.2016.
22:39
Vestionline

Cedevita popijena na eks: Zvezda zgazila Zagrepčane!

M. Todorović
Trojkama "ubio" Hrvate: Marko Simonović je "zatrpao" koš očajne Cedevite

Crveno-beli su odigrali odličnu odbranu, a šutevima sa tri poena razbijen je hrvatski šampion. Na odmor se otišlo samo sa šest poena prednost za domaćina (Zvezda imala i +14), a u nastavku raspodija košarkaša u crveno-belim dresovima. Trojkama Simonovića i Dženkinsa na početku treće četvrtine, Zvezda se odlepila na dvocifrenu prednost.

Gosti su se već tada predali, a četa Dejana Radonjića "bombarodvala" je koš Cedevite iz svih pozicija. Raduje dobra igra Čarla Dženkinsa, koji je na ovom meču pokazao da će biti pravo pojačanje. Ljubimac "delija" je proradio u nastavku. Takođe, Kuzmić i pogotovo Bjelica pokazali su da su odlična pojačanja, a trenera Radonjića može da raduje dobra rola Rebića, koji je pokazao da je prošle godine nepravedno zapostavljen. Sa dve trojke i nekoliko dobrih prodora, dokazao je da može da odmeni startnog pleja, Stefana Jovića.

Zvezda je pogodila čak 14 trojki, a čak osmorica košarkaša u crveno-belim dresovima pogodili su za tri poena. Gosti - blaga katastrofa. Ne zna se ni ko pije, a ko plaća. Posle poraza od Budućnosti kod kuće, doživeli su fijasko u Beogradu.

Najefikasniji igrač meča bio je reprezentativac Srbije, Marko SImonović, koji je postigao 16 poena, Dženkins je dao 15, Bjelica 10, a Rebić 9. Jović je bio sjajan paker, sa čak 16 asiastencija. Kod gostiju, Musa sa 12, Džejms sa 11 i Žganec sa deset poena bili su jedini dvocifreni.

Zvezda već u četvrtak gostuju Zadru.

2024 © - Vesti online