Ponedeljak 03.10.2016.
19:56
Srna

A u BiH: "Veliki trijumf Srpske i Dodika, ogroman poraz za Bakira"

www.mc.rs
Narod rekao svoje: Dragomir Anđelković

Anđelković je rekao Srni da su lokalni izbori pokazali da je trijumfovala SNSD Milorada Dodika, odnosno koalicija okupljena oko ove stranke, dok je SDA pretrpjela ozbiljan poraz, kao i da više nema legitimimet za politiku koju vodi.

Prema njegovim rečima, jučerašnji izbori bitno prevazilaze nivo lokalnih i imali su simboličku dimenziju posle svega što se dešavalo poslednjih sedmica.

- Oni su bili određena vrsta izjašnjavanja naroda o budućnosti BiH. Prethodnih sedmica videli smo da se Republika Srpska brani dok neki ekstremisti iz muslimanskog dela izazivaju tenzije za šta nemaju podršku većine muslimana, običnog naroda - naglašava Anđelković.

On ističe da je evidentno jedinstvo kod Srba kada je riječ o rezultatima u Srebrenici, što je rezultat pritisaka na Srpsku.

- Srbi žele mir, ali, ako ih neko pritiska, narod će jedinstveno reagovati u odbrani Republike Srpske. To je poruka i međunarodnoj zajednici i Sarajevu - kaže Anđelković.

On je rekao da je vladajući SNSD u Banjaluci ostvario ozbiljnu pobedu na izborima, dok je Savez za promene poražen jer su ga građani kaznili zbog saradnje sa SDA i muslimanskim ekstremizmom u Sarajevu.

Anđelković smatra da SDS, ako ovako nastavi, neće imati budućnost i da je jedini način da se konsoliduje tako što će se vratiti na nekadašnju poziciju, a to je jedinstven stav srpskih partija, koje u Sarajevu zajednički deluju u interesu Srpske.

On ističe da je poruka posle svega da građani žele jedinstven stav Republike Srpske.
 
- Ovi izbori su trijumf Srpske i građani svim silama iza nje stoje. Republika Srpska je realnost koja nikada neće nestati - poručio je Anđelković.

2024 © - Vesti online