Ponedeljak 03.10.2016.
15:30
Vestionline

"Vučiću, smeni Zukorlića, on mrzi Srbe"!

A. Čukić
Muamer Zukorlić

"Njegova tvrdnja da 'nije u interesu srpskog naroda, pa ni Srbije, da memorijalnim centrom u Potočarima vlada pripadnik srpskog naroda', svedoči o dubokoj mržnji i preziru koji gaji prema celokupnom srpskom narodu i svakom Srbinu, ma gde on živeo", navodi se u saopštenju DSS.

Ta stranka je, takođe, rekla da Zukorlićeva izjava da okupljanje srpskih partija oko jednog kandidata sa namerom da on po svaku cenu pobedi nije politički mudro, uz prećutkivanje da po identičnom receptu Bošnjaci već dugo vladaju Srebrenicom, potvrđuje "suštinski antidemokratski karakter bivšeg muftije". 

                          Srbin pobedio Durakovića u Srebrenici?

"Pitamo Zukorlića da li mu je ikada palo na pamet da se založi da Jasenovcem sa stotinama hiljada srpskih žrtava treba da rukovode Srbija ili Srbin? Ako ni zbog čega drugog, onda makar zbog ovakvih izjava, dalji opstanak Muamera Zukorlića na čelu skupštinskog odbora predstavlja najveću uvredu za srpsku prosvetu i jedno od najvećih poniženja srpskog naroda u njegovoj istoriji", dodaje se u saopštenju DSS. 

Predsednik skupštinskog odbora za nauku i obrazovanje ranije je izjavio da je na lokalnim izborima u BiH u trci za gradonačelnika Srebrenice glasao za bošnjačkog kandidata Ćamila Durakovića.

2024 © - Vesti online