Ponedeljak 03.10.2016.
13:32
nezavisne.com, Vestionline

Duraković: Srbi pokrali izbore u Srebrenici?

Youtube/faktor.ba
Preuranjeno srpsko slavlje?

Šešej vodio kampanju za Grujičića

Kako prenose banjalučke "Nezavisne", Duraković je rekao da ga je "iznenadila" objava pobede srpskog kandidata Mladena Grujičića.

- I građani znaju da se stvari mogu menjati i sačekaćemo još - rekao je Duraković.

Duraković je rekao da je Grujičić "dokazao da je devijantna osoba", kao i da u Srebrenici tokom protekle noći nije bilo "mnogo spavanja, zbog skandiranja one strane".

- Grujičić je prisustvovao ovom skupu gde su u pripitom stanju slavili pobedu i bojim se da osoba njegovog kalibra nije spremna preuzeti Srebrenicu - dodao je Duraković. 

Ponovio je da je kampanja za Grujičića vođena u Srbiji, da je vodio lider srpskih radikala Vojislav Šešelj, kao i da je sinoćnje slavlje u Srebrenici organizovala upravo SRS. 

Bošnjaci će napuštati Srebrenicu...

Duraković je naveo da je nelogično to da su "sve srpske stranke koje su dale podršku Grujičiću dobile 3.500 glasova, a Mladen 4.350 glasova". 

- Postoji razlika od hiljadu glasova u korist Grujičića i moramo to da preispitamo, i bojim se da je došlo do određenih malverzacija, ali ćemo sačekati da CIK to preispita i objavi konačne rezultate za Srebrenicu kako bismo mogli pravno da reagujemo - rekao je Duraković. 

- Spremni smo na sve osim činjenicu da Grujičić bude načelnik Srebrenice jer se pokazao neprimerenim i bojim se da ne bi bila zrela osoba da vodi ovu opštinu, ali treba biti demokrata i ne treba osporavati činjenicu ako bude izabran. Ali, zbog "psihološkog efekta" Bošnjaci će imati problem i niko neće moći da spreči njihov odlazak u većem broju iz Srebrenice - zaključuje on.

2024 © - Vesti online