Ponedeljak 03.10.2016.
09:29
alo.rs

Zukorlić glasao za Ćamila: Zar Srbin da vodi Srebrenicu?

A. Čukić
Zar Srbin na čelu Srebrenice: Muamer Zukorlić

- Iako je glasanje tajno, kod mene skoro ništa nije tajno, jer ja sam poznat po transparentnosti u svim svojim stavovima, glasao sam za gospodina Ćamila Durakovića. Mislim da je dobro da gospodin Duraković pobedi, mislim da je to dobro za Bošnjake, ali i da je dobro i za Srbe - rekao je Zukorlić za "Alo".

On dodaje da smatra da okupljanje srpskih partija oko jednog kandidata „sa namerom da po svaku cenu pobedi srpski kandidat nije politički mudro“.

- Jer, nije u interesu ni srpskog naroda, pa ni Srbije, da memorijalnim centrom sa više od 7.000 grobova bošnjačkih žrtava vlada pripadnik srpskog naroda. Da sam neko ko zastupa srpske interese u politici, podržao bih bošnjačkog kandidata - navodi on.

Zukorlić ističe da je njegov izlazak na izbore u Srebrenici gest doslednosti.

- Još pre nekoliko godina pozvao sam da se Srebrenica tretira i proglasi prestonicom savesti čovečanstva. Tako bismo zapravo u tom centru akumulirali novu energiju potpuno suprotnu onoj koja je dovela do zločina genocidnih razmera i ta bi energija okupila sve zdrave snage bez obzira na nacionalnu, etničku i partijsku pripadnost u cilju kretanja prema pomirenju kao ključnom pravcu svetle budućnosti Srebrenice, Bosne, Srbije i cele regije. Ja ću nastaviti da insistiram na tome jer se samo tako može na neki način uspostaviti ravnoteža na kojoj će se graditi svetla i mirna budućnost za ovaj prostor - kaže Zukorlić.

2024 © - Vesti online