Nedelja 02.10.2016.
22:22
Vestionline

Pobeda SNSD, težak poraz Bakirove stranke!

Tanjug/AP
Birači kaznili SDA

SNSD je odneo pobedu na izborima za gradonačelnika Zvornika, a kandidat te stranke Luka Petrović vodi i u trci za gradonačelnika Trebinja.

Prema nezvaničnim podacima, kandidat SDS-a Obren Petrović pobedio je u trci za gradonačelnika Doboja, dok je kandidat SDS-a za gradonačelnika Bijeljine pobedio za gradonačelnika kandidata Uspešne Srpske i SNSD-a Zlatka Maksimovića. 

Predsednik SDS-a Mladen Bosić priznao je večeras da je ta stranka ostvarila loš rezultat, dodavši da će posle izbora pokrenuti odgovornost za takav rezultat, uključujući i dogovornost njega kao lidera stranke. 

Bosić je kazao da SDS nije u poslednje vreme vodio "populističku" politiku, već se bavio životnim temama, što, kako je naveo, nije dalo rezultate. 

Prema podacima izbornih štabova, SNSD je osvojio načelnička mesta u Palama, Istočnom Novom Sarajevu, Rogatici, Višegradu, Gradišci, Prnjavoru, Vlasenici, Nevesinju, Ljubinju, gde su do sada načelnici bili iz SDS-a. 

Kandidati za načelnike Saveza za promene odneli su pobedu u Tesliću, Šamcu, Kotor Varoši, Šekovićima, Sokocu, kao i u Istočnoj Ilidži. 

Prema nezvaničnim informacijama, u Federaciji BiH izborni debakl doživela je Stranka demokratske akcije (SDA). 

U Tuzlanskom kantonu SDA je izgubio Kalesiju, Lukavac, Tuzlu, Živinice i gotovo sigurno Gradačac. SDA, kako se navodi, loše stoji i u Zeničko-dobojskom kantonu, a izgubio je Visoko, Vareš, Maglaj i verovatno Zavidoviće. 

2024 © - Vesti online