Nedelja 02.10.2016.
18:46
Vestionline

Izbori u BiH: Tuča u Stocu, prekinuto glasanje!

Youtube/SensService
U Bosni ni lokalni izbori ne mogu da prođu mirno

Članovi komisije u bolnici

Kako je objavila koalicija nevladinih organizacija "Pod lupom", u Stocu su problemi počeli ranije zamenom članova biračkog odbora i neotvaranjem biračkih mesta na vreme.

Predsednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Ahmet Šantić izjavio je da je u Stocu došlo do narušavanja javnog reda i mira, navodeći da se radi o nezvaničnim podacima. 

- Očekujemo proveru šta se stvarno desilo. U popodnevnim satima je kandidat jedne političke stranke došao na biračko mesto i fizički napao članove Opštinske izborne komisije. Dva člana komisije su zatražila lekarsku pomoć - rekao je Šantić novinarima u Sarajevu. 

Bošnjaci iz Stoca tvrde da je izborni proces u tom gradu u celini doveden u pitanje pošto su smenjeni pojedini članovi tamošnjeg biračkog odbora. 

- Tek očekujemo zvanični izveštaj Opštinske izborne komisije i policijskih struktura - rekao je Šantić, preneli su sarajevski mediji. 

U Bosni i Hercegovini se održavaju lokalni izbori na kojima se biraju gradonačelnici i načelnici gradova i opština u RS i Federaciji BiH, kao i odbornici u opštinskim skupštinama i većima u oba bh. entiteta, kao i distriktu Brčko.

2024 © - Vesti online