Subota 01.10.2016.
11:43
Srna

Bakir preti u prazno: "Možemo da zaštitimo Dodika od bilo koga"

youtube.com/FACE HD TV
Neprimerene izjave iz Sarajeva: Dragan Lukač

- Što se tiče mogućnosti ugrožavanja predsednika, uvek postoje takve informacije, kao i prema svim predsednicima država i republika, ali mi smo apsolutno sigurni da možemo da ga zaštitimo od svih vrsta ugrožavanja, sa bilo koje strane - ističe Lukač u intervjuu Srni.

One ocenjuje da je izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da bi predsednik Srpske mogao da završi kao Muamer Gadafi ili Sadam Husein - "neprimerena i da nema veze sa stvarnošću".

- Mislim da je Bakir Izetbegović napravio "autogol" poredeći predsednika Dodika i Gadafija, koji je završio na jedan brutalan način. Siguran sam da se to, ni u kom slučaju, ne može desiti predsedniku Republike Srpske. Pokušaj unošenja takvog straha među srpski narod je apsolutno neprimeren i sigurno neće proći - navodi Lukač.

Ministar Lukač nije želeo da komentariše najave ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića da bi predsednik Srpske mogao da bude uhapšen ukoliko se ne odazove pozivu na saslušanje u Tužilaštvu BiH, ističući da u zadnje vreme Mektić priča mnogo toga što ne bi trebalo da bude posao tog ministarstva.

- Tužilaštva i policija, mislim tu i na Sipu, imaju svoje nadležnosti. Ne bih hteo da komentarišem njegove navode, jer nema potrebe da se mešam u posao drugih institucija. Nikad to nisam radio i nemam nameru ni u buduće - napominje Lukač.

On ocenjuje da je saradnja MUP-a Srpske sa ostalim bezbednosnim agencijama u BiH "na zadovoljavajućem nivou", te da "ne može da izdvoji biko koga posebno s kim MUP Srpske nema apsolutno nikakvu saradnju".

2024 © - Vesti online