Petak 30.09.2016.
19:21
Vestionline

VIDEO: Mađarska traži "lovce na granici", plata 750 evra!

Reuters
Hvataj migrante, dobra plata...

Lovci i na granici sa Srbijom

Takozvane regrutne centre mađarska policija postavlja širom zemlje. U internom policijskom časopisu, koji se deli zainteresovanima, a čiji je poslednji broj posvećen upravo novoj jedinici, detaljan prikaz - lovac na granici nosiće kameru, fotoaparat, biber sprej, pendrek i - pištolj.

Prosečna plata u Mađarskoj je 600 evra. Lovci na granici započeće sa 500 evra. Posle dva meseca i prvih testova, biće angažovani i za platu od 750 evra dobiti zvanje policajca, a posle 6 meseci i titulu "lovac na granici". Biće raspoređeni i na granicu sa Srbijom.

"Tačno je godinu dana od kako metalna ograda stoji između Srbije i Mađarske. Bio je to tek prvi u nizu koraka kojim je Mađarska pokazala beskompromisan stav u migrantskoj krizi. Kada jedinica lovaca na granici bude formirana, doći će upravo ovde, da svojim prisustvom ojača žicom već potpuno ograđenu Mađarsku. Osim ograde, čuva je još oko 8.000 pripadnika vojske i policije" izveštavaju agencije sa graničnog prelaza Reske.

Upravo na njih često stižu optužbe o brutalnosti. Poslednje, na osnovu svedočenja stotinu izbeglica, u svom izveštaju objavio je Amnesti Internešenel, zaključivši da je sada, pred referendum, mađarska policija prema izbeglicama posebno gruba. 

Njihovu stranu priče u Mađarskoj teško je čuti. U prihvatnim centrima, gde čekaju na odluku o azilu, niko ne želi da se zamera vlastima i na taj način uništi sebi šansu za život u Evropskoj uniji.

2024 © - Vesti online