Petak 30.09.2016.
14:32
Vestionline

"Reći ću jasno, nema promena, ne priznajemo Kosovo"

Tanjug
Izraelci ne menjaju svoje stavove

- Reći ću vrlo jasno: naša pozicija se nije promenila, a to je nepriznavanje Kosova - rekla je Fišer Kamova, prenose beogradski mediji.

Na pitanje da li se mogu dodatno unaprediti odnosi Srbije i Izraela, ona je rekla da je ideja kako da se, kako je rekla, "sjajni odnosi" pretvore u konkretne korake, koji će doneti dobro obema zemljama. 

- Na prvom mestu je ekonomija i mislim da je potencijal zaista veliki. Pokušavamo da odredimo koje su to najbolje oblasti za istraživanje i saradnju - inovacije, razmena znanja, poljoprivreda i tehnologija", rekla je Fišer Kamova. 

Upitana da li Srbija može, poput Izraela, da održava dobre odnose i sa Moskvom i sa Vašingtonom ili će morati da izabere jednu stranu, amabasadorka kaže da ne misli da države moraju da se odluče za jednu ili drugu stranu navodeći kao "odličan primer" upravo Izrael. 

- Imamo dobre odnose sa Rusijom, Kinom, SAD, Evropom... Ima mnogo izazova koje delimo, već pomenuta borba protiv terorizma i druge vrednosti i problemi koji iziskuju koordinaciju. Drago mi je da sve više država razume posebne izazove koje ima Izrael i da treba da ima jasnu poziciju u svetu - rekla je Fišer Kamova. 

Upitana da li ima posebne saradnje srpskih i izraelskih obaveštajaca, ambasadorka kaže da ne može da govori o specifičnoj saradnji, ali da "svakako sve vreme postoje kanali sa Srbijom i svim drugim prijateljskim državama". 

Ambasadorka nije želela da prokomentariše da li vidi Srbiju u EU, ali je poručila da joj, kao diplomata, želi mnogo uspeha koju god stazu da izabere.

2024 © - Vesti online